top of page

Backbend Workshop
Een Introductie met Ulrike

ZONDAG 18 FEBRUARI 2024

9u-11u

Op zondag 18 februari is er geen Ashtanga Full Primary om 8u

Achterwaartse buigingen (‘backbends’) kunnen zowel voor beginnende als ervaren yogi’s intens aanvoelen. Ze vergen een zekere lenigheid in onze ruggengraat, schouders en heupen, maar ook de nodige kracht om een stabiele basis te vormen voor deze diepe opening. Daar komt soms ook een mentaal aspect bij: ons sympathisch zenuwstelsel wordt getriggerd, waardoor ons lichaam in een 'fight-or-flight'-modus komt of bepaalde emoties naar boven kunnen komen.

Meisje dat yoga op een dak

In deze workshop ontdekken we wat er precies gebeurt in ons lichaam tijdens achterwaartse buigingen. We leren de juiste technieken om op een veilige manier backbends te beoefenen. Met behulp van een aantal drills bouwen we fysieke én mentale kracht op, en leren we ons openstellen voor de intense dynamiek van de achterwaartse buiging. We putten inspiratie uit de eerste en het begin van tweede reeks van ashtanga yoga, en stemmen de houdingen telkens af op jouw lichaam en ervaring. 

 

Deze workshop is geschikt voor iedereen die al een eerste ervaring heeft met ashtanga yoga. Ook ervaren yogi’s die zichzelf willen blijven uitdagen zijn welkom!

Investering: 30 euro

Dit is een event van VZW Blanchasana - RPR Gent - Ondernemings nr. 0794.425.743

bottom of page