top of page
_MG_2114.jpg

STARTEN MET MYSORE

DE SETTING

In een Mysore les oefenen beginners en gevorderden zij aan zij. Dankzij de individuele aanpak van deze methode krijgt elke student de gepaste aandacht volgens zijn ervaring, fysieke capaciteit en andere noden. In deze interessante mix is een beginner zonder enige voorkennis meer dan welkom en zal er voldoende tijd, ruimte en aandacht zijn voor de eerste stappen op de mat.

DE EERSTE LES

Ashtanga yoga werkt met een vaste reeks yogahoudingen of asana’s. Deze serie wordt stelselmatig opgebouwd en gaat hand in hand met de evolutie van de practice van de student. Het fundament van deze serie en een goede basis vormen is bijgevolg zeer essentieel.

Tijdens de eerste les maak je daarom kennis met de basis van Ashtanga yoga. De leraar zal je de eerste houdingen aanleren, namelijk de zonnegroeten. Tevens zal je leren hoe je correct kan ademhalen en hoe je je bandha’s leert te gebruiken. Reken op een half uur tot een uur voor je eerste les.

Via herhaling en duidelijke instructies van de leraar krijg je voeling met deze basis en zal je erin slagen de houdingen te memoriseren.

PRACTICE, AND ALL IS COMING

Elke les bouw je verder op deze basis. In het begin zal je je focussen op de zonnegroeten en het reguleren van je adem. Beheers je dit enigszins, dan zal de leraar je een nieuwe houding aanreiken. En volgens dit principe bouw je traag maar gestaag de serie verder uit, met respect voor het lichaam. Tijdens de eerste lessen zal je redelijk vlot een aantal houdingen aangeleerd krijgen. Naarmate de asana’s complexer worden, zal je minder snel overgaan naar een nieuwe pose, aangezien het tijd vergt om deze uitdagende houdingen te bestuderen.

Om de practice te leren kennen, te belichamen en uiteindelijk te beheersen is het nodig om veelvuldig te oefenen en te herhalen. Tijdens elke les zal je jezelf en je lichaam op een nieuwe manier ontdekken, en bovendien zal je kennis van de practice keer op keer groeien.

Traditioneel beoefenen we Ashtanga yoga 6 keer per week om voluit te kunnen groeien en de vruchten te plukken van deze practice. Indien dit niet mogelijk is, raden we aan toch minstens 3 keer per week of meer jouw reeks te beoefenen.

ADJUSTMENTS

Tijdens de les geeft de leraar individuele instructies, soms verbaal, maar meestal krijg je “adjustments”. De leraar zal je fysiek helpen om de poses te belichamen, en zal je, waar nodig, corrigeren met de handen. Deze traditionele wijze van “adjusten” helpt de student op weg om de houdingen te leren kennen en te vervolmaken. Uiteraard worden deze adjustments met uiterste zorg en zachtheid uitgevoerd. Indien de student omwille van persoonlijke redenen verkiest om geen adjustments te krijgen, dan zullen wij dit natuurlijk ten volle respecteren.

GELEIDE LES

Op zondag houden we een geleide les, waarbij alle studenten op hetzelfde tempo oefenen. De leraar geeft het ritme aan via traditioneel tellen in het Sanskriet. Deze methode ondersteunt je om correct de vinyasa’s uit te voeren en op de juiste tel te ademen.

PRAKTISCH

Kom je voor de eerste keer, dan heb je 3 opties. 

Startersweek: 35€  (3 lessen, 1 week geldig)

Startersmaand voor beginners: 90€

Startersmaand + privéles voor beginners: 165€

Reeks Starten met Mysore: 80€

Stuur een bericht om je eerste les in te plannen.

Lees alvast even de richtlijnen hieronder en stuur ons een mailtje om je eerste les in te plannen.

_MG_2045.jpg
bottom of page