top of page

Ashtanga Yoga Anatomie
Een Introductie met Ulrike

ZONDAG 28 APRIL 2024
10u-13u

Ons lichaam zit op ingenieuze wijze in elkaar, maar wat gebeurt er nu exact tijdens het beoefenen van yoga houdingen? 
 
In deze workshop verkennen we de verschillende manieren waarop ons lichaam beweegt tijdens het beoefenen van ashtanga yoga. We ontdekken in welke richtingen (‘vlakken’) onze gewrichten bewegen en hoe onze spieren samenwerken om beweging tot stand te brengen. 
 
Aan de hand van een aantal basisprincipes uit de bewegingsleer bouwen we eerst aan een theoretisch kader. Vervolgens passen we de theorie toe op de praktijk door samen een aantal houdingen uit Ashtanga Primary en Intermediate Series te analyseren. Zo leer je de intentie van de houdingen beter begrijpen en hun onderlinge verbanden zien.  

IMG_9822.JPG

Deze workshop zal je inzicht in de werking van ons fysieke lichaam vergroten om zo je eigen asana practice te verdiepen. Door je eigen beperkingen en mogelijkheden te achterhalen verhoog je je lichaamsbewustzijn en leer je de houdingen op een intelligente, zelfzekere en veilige manier uitoefenen. 

 

Deze workshop is geschikt voor iedereen die minstens een aantal lessen ashtanga yoga ervaring heeft. Ook ervaren ashtangi’s kunnen in deze workshop hun kennis van de practice verdiepen.

Investering: 40 euro

Dit is een event van VZW Blanchasana - RPR Gent - Ondernemings nr. 0794.425.743

bottom of page